Nieuws
Nieuw afvalsysteem gaat door ondanks ‘hobbels’

De invoering van een nieuw afvalsysteem waarbij burgers veel meer afval moeten gaan scheiden, en restafval naar ondergrondse containers moeten gaan brengen, gaat door. Dit ondanks ‘nog te komen hobbels’. Dat heeft wethouder Floor Kist de gemeenteraad laten weten. ,,Het moet eigenlijk wel doorgaan want nu stoppen betekent het nog erger maken dan bijsturen.’’ In een brief aan de gemeenteraad uitte Kist eerder twijfels aan de capaciteiten bij afvalbedrijf Avalex om de invoering van het nieuwe systeem tot een goed einde te brengen. ,,Het systeem kende een hobbelige start. Er zijn bij Avalex ook nieuwe mensen op gezet. Het gaat nu wel de goede kant op’’, stelde Kist. Voorburg-Midden is de eerste wijk waar het nieuwe systeem moet gaan draaien. Dat zou nog voor het einde van dit jaar zo moeten zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter