Er zal strenger en vaker handhavend worden opgetreden in het Huygenskwartier. Die toezegging doet de gemeentelijk projectleider in een nieuwsbrief aan de bewoners van deze wijk. Tijdens de laatste informatiebijeenkomst over de verkeers- en parkeerpilots in de wijk, werd er massaal geklaagd over het gebrek aan toezicht. Rondrijdende scooters waar dat niet mag, fietsers op zaterdag (ook verboden) en automobilisten die hun wagen kris kras in de wijk achter laten; het zijn allemaal zaken die node aandacht vereisen.

Andere conclusies na de informatiebijeenkomst en de daar door bewoners en ondernemers gedane suggesties zijn aanpassing van het aantal invaliden parkeerplaatsen en de komst van een laad en los zone op de Parkweg bij Toko Eddo. Veel andere suggesties worden echter niet gehonoreerd. Zo is een fietsbrug over de Vliet te duur en valt een onderzoek naar extra parkeerruimte onder de Utrechtsebaan buiten het project. De suggestie om supermarkt Hoogvliet te verplaatsen naar de leegstaande Village wordt afgedaan met de mededeling dat Hoogvliet in de plannen naar het vroegere gemeentehuis gaat. De situatie rond de onveilige parkeergarage aan de Raadhuisstraat verdient een quick scan, ofwel een snel onderzoek.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter