De  afvalstoffenheffing gaat niet verder omlaag. Een voorstel daartoe van VVD-raadslid Ton Overmeire wordt alleen gesteund door het CDA. De andere fracties in de gemeenteraad willen de heffing voor dit jaar zo laten. Dat bleek tijdens een debat in een commissie van de gemeenteraad. Eind 2016 bleek dat de gemeente dit jaar minder geld kwijt was aan afvalbedrijf Avalex. Daardoor kon de afvalstoffenheffing omlaag. De gemeente hield echter ongeveer de helft van de meevaller bij Avalex achter. Dit als een soort reserve om mogelijke verhogingen van de afvalstoffenheffing in de toekomst op te kunnen vangen. Overmeire zocht uit dat de gemeente dat formeel niet zo mocht doen. Door de reserve nu ook te verwerken  in de afvalstoffenheffing kon die met 5,50 tot 7 euro omlaag. Alhoewel B&W erkenden dat het in reserve houden van een deel van het geld niet helemaal juist was, wilde men het toch nu niet besteden. Daarvoor is brede steun in de gemeenteraad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter