,,Ik hoop dat Molen de Vlieger er over 400 jaar nog staat. En dat die lelijke windmolen verderop binnen vier maanden weg is. Maar dat zal wel pure hoop blijven.” Dat zei wethouder Frank Rozenberg bij de opening van de tentoonstelling rond Molen de Vlieger, die in de bibliotheek van Voorburg is te zien. De expositie omvat een prachtige presentatie op het grote digitale scherm in de bibliotheek. Interactief, zodat de bezoeker zelf kan scrollen, vergroten en verkleinen. Verder zijn er vitrines met zaken uit de molen en is een aantal foto’s te zien. Bij de opening werden door kinderen vliegers beschilderd. Deze worden zaterdag vanaf 13.00 uur bij de molen opgelaten.

De tentoonstelling ‘Energie van gisteren voor morgen, bijna 400 jaar Molen te Vlieger’ is tot en met zaterdag 22 april te zien in de bibliotheek aan het Koningin Julianaplein. In het kader van de expositie verzorgen molenaar Bram Zonderop en conservator Aart Struijk op de vrijdagen en 21 april om 14.00 uur een lezing in de bibliotheek. Ook hiervoor is de toegang gratis.

Op de foto onthullen wethouder Frank Rozenberg en Mart Jochemsen, voorzitter van stichting Molen de Vlieger de digitale presentatie. (foto Charles Groeneveld).  Een andere foto toont Vliegervrijwilliger Fred Verburg bij de workshop vliegers maken. Frank Rozenberg kijkt toe. (foto Ot Douwes)

r

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter