De gemeente rekent op een verlies van 4,6 miljoen euro bij de ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor (DVC) tot woongebied. Dat verlies is 3 miljoen euro minder dan waarmee een half jaar geleden rekening werd gehouden.

Dat blijkt uit de zogenoemde Grondexploitatie DVC 2017 die wethouder Frank Rozenberg aan de gemeenteraad heeft gezonden. Volgens de bestuurder zal het project een jaar eerder worden afgerond dan eerder voorzien, namelijk eind 2024.

Dat het financiële plaatje er nu beter uitziet komt vooral door de aantrekkende woningmarkt. Daarnaast zijn enkele kostenposten zoals de sloop van kwekerij De Bosrand aan de Noordheylaan en een aanpassing van de N447 (de weg naar Voorschoten) nu duidelijker.

In de berekening zit nog wel een risico van 5,6 miljoen euro. Ook dat is echter lager dan een half jaar terug nog werd gedacht. Toen stond dat bedrag op 6,8 miljoen euro. Het risico betreft de verkoopprijs van te bouwen woningen. Drie geconsulteerde makelaars zijn het daar niet over eens.

Overigens rekent de wethouder in de Grex met een lagere rente. Die was 2 procent. Nu is dat 1,3 procent geworden.  Het sneller afronden van het project leidt ook tot lagere kosten.

Eind 2014 werd het verlies op de DVC nog berekend op 18,8 miljoen  euro. Dat was voor GBLV en D66 aanleiding de VVD als coalitiepartner de deur te wijzen. Het waren steeds VVD-wethouders die verantwoordelijk waren geweest voor het DVC-dossier.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter