Nieuws
Gemeenteraad vreest tekorten regio

De gemeenteraad vreest de financiële tekorten die tussen 2019 en 2024 bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) ontstaan. Formeel moeten de 23 gemeenten binnen MRDH, waaronder Leidschendam-Voorburg, voor die tekorten opdraaien. De tekorten, in totaal 371 miljoen euro, betreffen de financiering van eerder afgesproken investeringen. MRDH zal moeten gaan lenen om ze op te vangen.

De gemeenteraad in Leidschendam-Voorburg eiste eerder dat er meebeslist moest worden over elke lening van 50 miljoen euro en meer die MRDH wil aangaan. Bij de Metropoolregio voelt men weinig voor dat instemmingsrecht omdat de procedure dan langer loopt en de rentelast stijgt. Uit de financiële stukken van MRDH blijkt dat er na 2024 wel weer een positief saldo ontstaat. Dat is echter alleen zo omdat er voor die periode nog geen investeringen – dus uitgaven – zijn gepland.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter