Nieuws
Start nieuw afvalsysteem

Na de zomer willen de gemeente en afvalbedrijf Avalex starten met een nieuwe manier van afval inzamelen in Voorburg-Midden. In de zomer worden de daarvoor benodigde ondergrondse containers geplaatst. Dat blijkt uit een brief van de gemeente aan de inwoners van de betrokken wijk.

Het nieuwe afvalsysteem houdt in dat inwoners waardevolle spullen uit het afval moeten scheiden. Die worden dan opgehaald door Avalex. Het restafval (dat nu nog wordt opgehaald) moeten inwoners dan zelf dumpen in ondergrondse containers in hun buurt.

Op 20 april presenteren de gemeente en Avalex een aangepast plan voor de plaatsing van de ondergrondse containers in Voorburg-Midden. Dat gebeurt tijdens een inloopbijeenkomst in het Maartenscollege, Aart van der Leeuwkade, tussen 17.00 en 19.30 uur.

Daarna ligt het plan zes weken ter inzage. Bewoners kunnen er dan nog tegen protesteren. Daarna wordt het plan definitief. Wie het er dan nog niet mee eens is kan naar de Raad van State stappen. Dat heeft echter geen opschortende werking.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter