Nieuws
Avalex hield meer over dan gedacht

Afvalbedrijf Avalex heeft vorig jaar 360.000 euro winst gemaakt. Dat is veel meer dan de gedachte 43.000 euro. De onderneming stelt voor de winst in de algemene reserve te storten. Alhoewel de hogere winst een meevaller is, is die nog altijd beduidend minder dan de voorspelde winst in de begroting 2016 van 2,4 miljoen euro.

De financiële positie van Avalex, waarvan Leidschendam-Voorburg mede-eigenaar is, blijft onverminderd slecht. Het eigen vermogen is 4,5 miljoen euro terwijl het minimaal 5,7 miljoen zou moeten zijn. Het bedrijf draait voor meer dan 91 procent op leningen. Die belopen nu 38,2 miljoen euro. De bezittingen van Avalex hebben een waarde van 39 miljoen euro.

In 2016 werd voor 3,4 miljoen euro geïnvesteerd. Dat is veel minder dan de voorziene investeringen. Die beliepen 7,9 miljoen euro. Avalex heeft ook nog verplichtingen van zo’n 1 miljoen euro per jaar die niet uit de financiële stukken blijken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter