Nieuws
Nieuwe Hoogvliet Herenstraat: 30 procent meer omzet

De supermarktketen Hoogvliet verwacht met de bouw van een nieuwe en grotere zaak aan de Herenstraat in Voorburg, de omzet daar met 30 procent te kunnen verhogen. De nieuwe zaak moet 1500 vierkante meter groot worden. De huidige vestiging aan de Herenstraat 52 meet 1100 vierkante meter.

De nieuwbouw van Hoogvliet vormt de kern van het zogenoemde plan-Waaijer voor de locatie Herenstraat 42-46. Dat plan voorziet bovendien in een ondergrondse parkeergarage en woningbouw.  De gemeenteraad moet nog beslissen of dat plan uitgevoerd mag worden.

Volgens Hoogvliet is de huidige vestiging te klein en niet overzichtelijk. Er komt ook te weinig daglicht binnen. De bevoorrading is moeilijk, net al het parkeren voor klanten. Er moeten bovendien twee kassagroepen bemensd worden: aan de Herenstraat en aan de Raadhuisstraat.

Op de nieuwe plek komt maar één kassagroep. De zaak wordt ruimer, met bredere paden. Het versaanbod kan vergroot worden. De bevoorrading wordt beter en veiliger met minder overlast voor omwonenden. Voor klanten komen er in de garage 70 tot 80 parkeerplekken.

De nieuwe Hoogvliet zorgt ook voor een betere concurrentiekracht van het hele Huygenskwartier meent Hoogvliet, omdat bezoekers van de supermarkt ook elders in het gebied een kijkje gaan nemen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter