Op 17 januari is er door voormalig wethouder Saskia Bruines (inmiddels overgestapt naar Den Haag) al met ambtenaren gesproken over een Voorbereidingsbesluit waarmee de komst van een derde supermarkt naar het Voorburgse Huygenskwartier geblokkeerd zou moeten worden.

Op 23 januari is dat plan besproken met wethouder Frank Rozenberg. Een dag later besloten B&W tot een nader onderzoek. Op 27 januari werd geconcludeerd dat de stukken ‘onvoldoende rijp’ zijn om in procedure te brengen.

Op 20 maart wordt het Voorbereidingsbesluit weer opgepakt naar aanleiding van berichten in de media dat er mogelijk een supermarkt in het leegstaande pand van The Village (Herenstraat 177) komt. Een dag later geven B&W aan dat het geen Voorbereidingsbesluit wil nemen.

Desalniettemin gaat het proces ambtelijk verder. Op 29 maart wordt het Voorbereidingsbesluit aangeleverd ter behandeling in het beraad van B&W op 4 april. B&W beslissen echter niet. Men wil eerst horen wat de commissie algemene zaken uit de gemeenteraad er van vindt. Dat beraad vindt diezelfde dag ’s avonds plaats achter gesloten deuren.

Op donderdag 6 april gaan B&W in een extra vergadering alsnog akkoord met het Voorbereidingsbesluit, inclusief geheimhouding. Een en ander moet in een vergadering van de gemeenteraad op 11 april zijn beslag krijgen. Publicatie van het besluit is voor 12 april voorzien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter