Nieuws
Waaijer projectrealisatie eist stop derde supermarkt

Waaijer projectrealisatie eist een verbod op de komst van een derde supermarkt in het Huygenskwartier naast Hoogvliet en AH. Voor Waaijer is dit een voorwaarde voor het tekenen van een intentieovereenkomst met de gemeente voor de herontwikkeling van het gebied tussen Herenstraat en Raadhuisstraat, achter de gevels Herenstraat 42-46.

Dat blijkt uit een brief van burgemeester Klaas Tigelaar aan de gemeenteraad. Waaijer diende vorig jaar een plan in bij de gemeente om achter Herenstraat 42-46 de gebouwen te slopen, een ondergrondse parkeergarage aan te leggen, een nieuwe Hoogvliet supermarkt te ontwikkelen alsmede woningbouw te plegen. Hij werkt daarbij samen met Hoogvliet beheer.

Op 17 maart blijkt de ambtelijke projectleider Waaijer een concept-intentieovereenkomst te hebben toegestuurd. Dit naar aanleiding van een overleg op 23 januari. Op 22 maart krijgt Waaijer te horen dat B&W geen zogenoemd Voorbereidingsbesluit willen nemen om de komst van een derde supermarkt in het gebied tegen te houden. ‘Een Voorbereidingsbesluit is een voorwaarde voor het tekenen van de intentieovereenkomst’, zo staat in de brief van Tigelaar over het beraad met Waaijer.

In een ambtelijk memo van 23 januari opgesteld door de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente staat overigens te lezen dat de komst van een derde supermarkt ‘niet wenselijk’ is omdat er al twee supermarkten zijn en ‘demogelijke verplaatsing en uitbreiding van Hoogvliet wordt hierdoor minder voor de hand liggend’. Hoogvliet heeft nu een zaak in Herenstraat 52.

In hetzelfde stuk staat overigens ook dat een Voorbereidingsbesluit in alle stilte moet worden voorbereid ‘om geen slapende honden wakker te maken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter