Nieuws
Geen woord over helikopters

In een brief over de zogenoemde Gavikavel – het stuk grond ten zuidoosten van het Prins Clausplein – rept de Haagse wethouder Boudewijn Revis met geen woord over de aanleg van een start- en landingsplaats voor helikopters.

De bestuurder stelt dat het gebied nu als ‘Natuurlijk Haags’ bekend staat. Het beleid is erop gericht groen en natuur een kans te geven. Revis wijst erop dat er nu een pluimveehouder met kippen zit die eieren verkoopt, een bijenhouder, een stadsboer, een stads houtzagerij, een camping en een bouwdorp voor jeugd tussen 6 en 14 jaar.

Revis noemt het gebied ‘een strategische reserve binnen het gemeentelijke vastgoed voor na 2020’.

Den Haag maakt zich al langer sterk voor de komst van de start- en landingsplaats voor helikopters. Die zou er gedurende vijf jaar kunnen functioneren. Bezwaren van de actiegroep Heliniet zijn door Den Haag afgewezen.

Voor de start- en landingsplaats moet het bestemmingsplan nog wel worden gewijzigd. Ook is er nog een deal met Defensie nodig over munitieopslag op een TNO-terrein, direct in de buurt.

De helikopers zouden via de snelwegen en een groot deel van Voorburg moeten aan- en afvliegen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter