Nieuws
Stuurgroep Huygenskwartier bepaalt eigen doelen

De Stuurgroep Huygenskwartier bepaalt eigen doelen. Dat blijkt uit antwoorden van B&W op vragen van gemeenteraadslid Philippine Hohage. Bij het bepalen van die doelen gaat de stuurgroep uit van het ‘op de kaart zetten van het Huygenskwartier’ waardoor er meer bezoekers komen en ondernemers profiteren.

De doelen passen in het gemeentelijk beleid om een goede economische infrastructuur te creëren met genoeg voorzieningen. De gemeenteraad heeft volgens B&W ingestemd met dat beleid door in april 2016 een actieprogramma voor het Huygenskwartier te accorderen dat tot en met het eerste kwartaal van 2017 liep.

In dat actieprogramma ging het om gebiedspromotie, activiteiten met gemeentelijke gebouwen inclusief stichting van een servicepunt, nadruk op culuur/recreatie/toerisme en het versterken van het winkelgebied door een terrassenbeleid en minder regels.

De stuurgroep werd begin 2016 opgezet en bestaat uit Anneloes Blok (voorzitter wijkvereniging Oud Voorburg), Bettina Wouters (bestuurslid ondernemersfonds Voorburg), Kees Verbeek (voorzitter Mooi Voorburg), Peter van der Ploeg (directeur musea Huygens’ Hofwijck en Swaensteyn), makelaar Aad Agterdenbosch alsmede de verantwoordelijke wethouder (tot voor kort Frank Rozenberg).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter