De bouw van zestien woningen en tien appartementen aan de Warmoezierstraat en Plaspoelkade in het Damcentrum, Leidschendam, leidt tot nog meer parkeeroverlast. Bij de woningen komen maar tien ‘eigen’ parkeerplaatsen in een ondergrondse garage. De rest van de auto’s (naar schatting 32) moet op straat neergezet worden.

Dat blijkt uit stukken die B&W over het bouwplan aan de gemeenteraad hebben gezonden. In het Damcentrum is al een tekort aan parkeerplaatsen. Dit ondanks de regel dat bij nieuwbouw parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd moeten worden. Op last van de gemeenteraad is B&W bovendien bezig het parkeerbeleid in Damcentrum te herzien.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan, niet alleen als het gaat om parkeren. De gebouwen staan niet op een eerder aangegeven ‘gevellijn’ en zijn te hoog. Dat geldt met name voor het appartementengebouw aan de Plaspoelkade. Dit pand, met zware zwarte accenten, wordt 22,4 meter hoog.

B&W stemmen desondanks met het bouwplan in. Nu moet de gemeenteraad nog akkoord gaan. Overigens zijn alle te bouwen woningen en appartementen al verkocht. Een gedachte horecagelegenheid annex havenkantoor op de hoek van de Warmoezierstraat en Plaspoelkade is overigens door de bouwers geschrapt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter