Nieuws
VVD hekelt parkeerbeleid Damcentrum

 ,,Het is in het Damcentrum wat parkeren betreft 5 voor 12. Ga nú aan de slag met het maken en invoeren van parkeerbeleid, anders lopen de bouwplannen totaal onnodige vertraging op.” Dat zegt VVD-gemeenteraadslid Bart Eleveld.

Bij de start van de vernieuwingen in Leidschendam Centrum is afgesproken dat bij de gefaseerde oplevering van de nieuwbouw ook gefaseerd een blauwe zone ingevoerd zou worden. De woningbouw komt nu steeds verder gereed, maar van enig parkeerbeleid is nog geen spoor. Het uitblijven van parkeerbeleid levert een enorm parkeerprobleem op. 

,,Al drie jaar lang bevragen we de wethouder over de parkeersituatie in het Damcentrum, maar enige vorm van parkeerbeleid heb ik nog niet kunnen bespeuren”, aldus Eleveld. ,,Het gebied tussen de Damlaan en de Plaspoelkade nadert zijn invulling. Als je naar de aantallen parkeerplaatsen kijkt en de aantallen woningen, dan zou er voldoende parkeerruimte moeten zijn voor de bewoners om hun auto normaal te kunnen parkeren. Helaas blijkt in de praktijk dat dit niet zo is. Wethouder Floo Kist blijft hier, en in de rest van het centrum, zwaar in gebreke.”

,,Zonder parkeerbeleid lopen de straten vol en krijgen we chaotische en gevaarlijke situaties. We willen dat de wethouder met een concrete toezegging komt over de manier waarop hij de parkeerdruk gaat verlagen en op welke termijn het beleid zichtbaar wordt in de straten. Tevens wil de VVD dat de projectontwikkelaar onderzoekt of er in de bestaande parkeergarages lege plekken zijn die ze kunnen aanbieden.”

De huidige parkeerterreinen aan het Molenpad en Rijnlandstraat worden bebouwd, waarna de auto’s die daar nu parkeren ergens anders naartoe moeten. ,,Die auto’s lossen niet zomaar ineens op in het luchtledige. De parkeergarage onder het Damplein staat op dit moment door het ontbreken van parkeerbeleid al vaak vol. Het is ook niet te zeggen wat het effect gaat zijn van een blauwe zone in de garage. Levert dat voldoende ruimte op, of is de druk dan nog steeds te hoog? Een oplossing voor meer capaciteit is wat ons betreft een parkeergarage onder het Molenpad. Deze oplossing vraagt wel om een forse investering waar een afgewogen besluit voor moet kunnen worden genomen.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter