Nieuws
Blauwe zone’s in Damcentrum

Wethouder Floor Kist wil snel blauwe zone’s invoeren in het Leidschendamse Damcentrum om zo de parkeeroverlast daar te beperken. Daarnaast denkt de bestuurder aan de invoering van parkeervergunningen.

Dat bleek tijdens een debat in een commissie van de gemeenteraad over de bouw van woningen en appartementen op de hoek van de Plaspoelkade en de Warmoezierstraat. De auto’s van de bewoners zullen veelal op straat geparkeerd moeten worden. Daardoor nemen de parkeerproblemen verder toe.

Recent heeft het bureau Spark tellingen in het Damcentrum uitgevoerd, aldus Kist. Die worden nu geanalyseerd. Voor de zomer moet er duidelijkheid zijn over het parkeerprobleem. Daarbij wordt ook gekeken waarom de automobilist daar zijn auto neerzet.

De wethouder gaf aan dat de parkeernormen (hoeveel parkeerplek is er nodig bij een nieuwe woning) worden herzien. Die stammen nu uit 2004. Ondertussen wordt in alle hoeken en gaten naar parkeerruimte gezocht, aldus Kist.

De wethouder gaf wel aan dat het in het Damcentrum om een keuze gaat: willen we auto’s, groen of een woning? Meer parkeerruimte gaat ten koste van woningbouw, aldus Kist. Voor het project Plaspoelkade/Warmoezierstraat heeft ontwikkelaar Schouten inmiddels tien tot vijftien parkeerplaatsen die nu niet benut worden aangeboden om de nood te verlichten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter