De geluidnormen voor  Rotterdam The Hague Airport (RTHA) moeten niet worden opgerekt om meer vluchten mogelijk te maken. Wel moeten de  vluchten met trauma- en politiehelikopters worden verplaatst naar een andere locatie. Dat biedt ruimte voor groei van de luchthaven binnen de geluidnormen.

Dit standpunt hebben de provincie Zuid-Holland en de gemeenten Rotterdam, Schiedam en Lansingerland ingenomen. Het is een advies aan staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en milieu). Zij moet een besluit nemen over de mogelijke groei van RTHA.

Waar de trauma- en politiehelikopters heen zouden moeten is nog onduidelijk. Een optie is de start- en landingsplaats die de gemeente Den Haag in de zuidoost kom van het Prins Clausplein laat aanleggen. Tegen dat plan bestaat echter veel verzet. De aan- en afvliegroutes van helikopers zouden deels over Voorburg lopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter