Nieuws
Voornemens rond Damcentrum

Het Damcentrum in Leidschendam moet een gebied worden voor langzaam verkeer. De auto is er te gast. Het betreft dan bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer moet zo veel mogelijk geweerd worden. In alle straten mag hoogstens 30 kilometer per uur gereden worden. Er moet een buslijn door het gebied gaan lopen met een overstapmogelijkheid bij de Oude Trambaan.

De verkeerdruk in het Damcentrum neemt tot 2010 met tien tot vijftien procent toe. Dit ongeacht de bouwplannen in het gebied. Die bouwplannen zijn wel aangepast ten opzichte van het Masterplan Damcentrum uit 2004. In tegenstelling tot toen gedacht komen er meer ééngezinswoningen en minder flats. Het totale aantal woningen is met zo’n 60 teruggebracht tot 550.

Ondanks de aanpassing van de bouwplannen zou de parkeerdruk niet moeten toenemen. Voor ééngezinswoningen geldt een hogere norm aan auto’s dan voor flatwoningen. Door de bouw van minder woningen wordt dat echter gecompenseerd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter