Nieuws
Gemeente moet fors geld bijleggen

De gemeente moet meer gaan betalen aan het sociale werkbedrijf DSW en aan H10, een inkoopbureau voor jeugdzorg. Het gaat daarbij om vele tonnen.

De DSW, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt, heeft een blijvend tekort van ongeveer een miljoen euro per jaar. Daardoor zal Leidschendam-Voorburg de bijdrage   in 2018 met 60.000 euro extra zien stijgen, in 2019 met bijna 100.000 euro en in 2020 met 80.000 euro.

Alle DSW’s in Nederland hebben tezamen een tekort van 420 miljoen euro. De rijksoverheid wil de gemeenten niet helpen dat gat te dichten. De rijksbijdrage wordt zelfs afgebouwd.

Bij H10 lopen de uitgaven uit de hand. Dit jaar is er een miljoen euro meer nodig dan voorzien. Leidschendam-Voorburg moet daardoor 70.000 euro extra betalen, komend jaar nog eens 35.000 euro extra. B&W willen de inkoop van jeugdzorg met ingang van 2019 dan ook anders gaan regelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter