Nieuws
Verkeersmaatregelen Vlietbruggen pas over drie jaar

Het gaat nog tot 2020 duren voordat de gemeente maatregelen neemt om de hoeveelheid autoverkeer over de Vlietbruggen (Sluis, Wijkerbrug en Kerkbrug) effectief terug te dringen. Dat blijkt uit een brief van wethouder Floor Kist aan de gemeenteraad. Pas in 2020 en volgende jaren is voor die maatregelen 330.000 euro per jaar uitgetrokken.

Wel zal snel begonnen worden met een aanpassing van het Damplein in Leidschendam alsmede een herinrichting van de Damhouderstraat, Nieuwstraat en Venestraat. De Koningin Julianaweg wordt veranderd in een weg waar maar 30 kilometer per uur gereden mag worden.

In 2018 worden de Oude Trambaan in het centrum van Leidschendam, alsmede het zogenoemde Kwadrant aangepakt waardoor éénrichtingsverkeer vervangen wordt door tweerichtingsverkeer.

Er komen ook nieuwe parkeerregels voor Leidschendam-centrum en het Voorburgse Huygenskwartier. Daarbij worden de parkeergarage onder het Damplein en het parkeren bij Voorburg Station meegenomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter