Nieuws
Kentekenregistratie in Huygenskwartier

De gemeente wil komend jaar kentekenregistratie gaan invoeren in het Huygenskwartier. Dat kost 150.000 euro. Tegelijkertijd kunnen de pollers die er nu staan om auto’s de toegang tot de Herenstraat te versperren, dan weg. Dat scheelt per jaar 30.000 euro aan onderhoudskosten. Formeel hebben alleen vergunninghouders toegang tot de Herenstraat met hun auto. Omwonenden ergeren zich echter aan het feit dat de straat soms helemaal vol staat met wagens en er ook overdag auto’s door de Herenstraat rijden. Bewoners en ondernemers klagen al langer over het gedrag van fietsers alsmede van berijders van scooters en bromfietsen die door de Herenstraat rijden terwijl dit verboden is (scooters en brommers) of op dagen dat het niet mag (zaterdag voor fietsers). Van een echte aanpak is geen sprake. Af en toe houden handhavers van de gemeente en de politie controle-acties. De Herenstraat en omliggende straten zijn formeel een voetgangerszone.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter