Wie dezer dagen door winkelcentrum Leidsenhage loopt, kan met eigen ogen vast stellen dat het centrum qua winkelaanbod ruimschoots is gehalveerd. Waar schuttingen de bouw- en sloopwerkzaamheden aan het oog onttrekken, wordt het in de overgebleven winkelstraten steeds leger. De Zeeman is inmiddels verhuisd naar het vroegere V&D-pand.

Even verderop is Kijkshop compleet verdwenen, terwijl ijzerhandel Lenta over een maand de deuren sluit. Een paar hoeken verder is Bruna deze zaterdag voor het laatst open. En wat er van de KPN winkel moet worden? Men lijkt veilig te schuilen bij buurman Hema, maar de slopers staan al bijna binnen. Nog even en Leidsenhage bestaat uit een drietal winkelstraten en de vroegere V&D. De arme ondernemers en het winkelend publiek moeten nog jaren geduld hebben alvorens het nieuwe winkelcentrum Mall of the Netherlands gereed is.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter