Er is vraag naar woningen in Stompwijk. Niet alleen van de lokale bevolking maar ook uit de omgeving. Gezinnen willen er ééngezinswoningen, oudere paren zoeken vooral huurappartementen.

Dat stelt onderzoeksbureau SpringCo in een studie gemaakt in opdracht van de gemeente. De lokale vraag is klein: nog geen tien woningen per jaar. Uit de omgeving is de woningvraag veel hoger: 85 woningen per jaar.

In Stompwijk zal het aantal huishoudens in de toekomst afnemen. Vooral jongeren trekken weg. Stompwijk kent nu een dorps woonmilieu. Er zijn weinig voorzieningen en de bereikbaarheid is niet best.

De  huidige inwoners van Stompwijk wonen er vaak al generaties lang. De inwoners vinden het ook belangrijk dat hun familie er blijft wonen. Het elkaar steunen, ook op hogere leeftijd, is daarbij een belangrijke overweging.

Volgens de Stompwijkers zijn er nu niet genoeg woningen. De doorstroming is slecht. Er is vooral gebrek aan goedkopere woningen (prijs maximaal 200.000 euro). Het verschil tussen eigen woning en appartement is nu te groot. Ouderen willen wel naar een appartement mits daarbij ook een stuk grond zit.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter