Nieuws
Duurzaam is geen modewoord meer

Duurzaam en duurzaamheid lijken woorden en begrippen van de laatste tijd. Wie dat denkt vergist zich deerlijk. De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg bestaat vandaag, donderdag 1 juni, 25 jaar. Voortgekomen uit een Platform in Leidschendam en een Stichting in Voorburg timmert de organisatie nu aan de weg.

Duurzaamheid staat volop in de belangstelling, stelt de Stichting. De organisatie wijst daarbij op duurzaam bouwen, isolatie, waterbesparing, een klimaatbeleid en de deelname van Leidschendam-Voorburg aan de verkiezing van groenste gemeente van Nederland.

Secretaris Will Kranenburg: ,,We hebben heel nauw overleg met B&W en ambtenaren. We toetsen en onderzoeken. Het beleid wordt steeds duurzamer. Er is nu zelfs een wethouder voor (Floor Kist, red.), beter kan niet. Er is een Duurzaamheidsagenda waarmee het onderwerp verweven is in het beleid van B&W.’’

,,We hebben sinds de oprichting geprobeerd natuur en milieu op de kaart te zetten. Het behoud van de open ruimte ook. Zoals de Driemanspolder en Vlietland. Nu zijn we druk met de Duivenvoordecorridor. Er moet een groene buffer blijven zodat Leidschendam-Voorburg en Voorschoten niet aan elkaar groeien. Dat is ook van belang voor de luchtkwaliteit en de recreatie. Voor stedelingen staan leefbaarheid en gezondheid toch al onder druk.’’

De Stichting werd 12 jaar geleden formeel opgericht. Er was een startsubsidie van de gemeente maar daarna staakte de financiële ondersteuning. ,,We werken dus low budget want iets grootschalig aanpakken kost geld. In navolging van Den Haag zijn we gestart met een duurzaam ontbijt en een duurzame borrel. Dat zijn netwerkbijeenkomsten voor mensen die betrokken zijn bij duurzaamheid. We doen dat vier keer per jaar. Daar komen toch al gauw 30 tot 40 mensen op af’’, aldus Will Kranenburg.

Het zilveren jubileum viert de Stichting vandaag met een feestelijke bijeenkomst in stadstuin Rusthout. Aanvang 16.00 uur. Voor eten en drinken, alsmede muziek, wordt gezorgd.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter