Nieuws
Eerste bouwproject Duivenvoordecorridor

Blauwhoed b.v. gaat tien vrijstaande woningen bouwen in het groene gebied langs de Noordheylaan in Leidschendam. Het is het eerste bouwproject in het kader van de ontwikkeling van de Duivenvoordecorridor (DVC).

Blauwhoed, dat ook Nieuw Mariënpark in Leidschendam bouwt, is gekozen uit negen gegadigden. Met de toekenning van de opdracht door de gemeente mag Blauwhoed ook 40 woningen gaan neerzetten in het gebied tussen de N447 (de weg Leidschendam-Voorschoten) en de Vliet.

De tien woningen worden elk 10×15 meter. Ze worden grotendeels van hout opgetrokken en krijgen een schuine zij- en dakopbouw, zodat ze op boerderijen lijken. Ze staan in twee rijen van vier en nog een afzonderlijk tweetal. Ook al staan ze vrij toch is er volgens de bouwer sprake van een ‘familie van woningen’.

Het tiental panden vormt een buurtschap. Toegang is er vanaf de Noordheylaan. Er komt ook een wandel- en fietspad door het buurtschap. Dit om te benadrukken dat de woningen ‘te gast’ zijn in het landschap. De bouw wordt omgeven door groen, behalve aan de zuidkant, richting landgoed Schakenbosch.

De panden komen op het terrein van de voormalige kwekerij De Bosrand die de gemeente eerder opkocht en liet afbreken. Daarvoor werd zo’n 1 miljoen euro betaald. De verkoop van de grond aan Blauwhoed levert de gemeente volgens deskundigen circa 5 miljoen euro op. Formeel is dat alles geheim.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter