Nieuws
Plan voor crematorium stokt

Een plan voor de komst van een crematorium in Leidschendam-Voorburg stokt. Pas dit najaar wil de gemeente verder gaan met ‘het proces’.

Eind 2015 gaf de gemeente aan begin 2016 een besluit te willen nemen over de mogelijke komst van een crematorium. Dit als reactie op een toenemende vraag naar crematie en het afnemen van het aantal begrafenissen. Minder begrafenissen betekenen minder inkomsten voor de gemeente.

Dat besluit kwam er niet. In plaats daarvan startte de gemeente medio 2016 een marktonderzoek. Daarbij werd gekeken naar de kansen en bedreigingen voor de drie gemeentelijke begraafplaatsen (Parkweg, Rodelaan en Noorthey), de interesse bij marktpartijen voor de bouw van een crematorium, en een geschikte locatie daarvoor.

Naar verluidt is dat onderzoek inmiddels afgerond. Ondertussen heeft de gemeente al wel gekozen voor een opknapbeurt van de drie begraafplaatsen. Vanuit de markt zouden zich vier partijen hebben gemeld om het crematorium te realiseren. Een optie daarbij: op een gemeentelijke begraafplaats.

Voor dat laatste komen maar twee begraafplaatsen in aanmerking: Rodelaan en Noorthey. Daar staan grote aula’s die steeds minder gebruikt worden.

De gemeente ‘beraadt’ zich nu op het vervolg, zo wordt vanuit het Raadhuis te kennen gegeven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter