,,Ik weet uit ervaring dat een bezoek aan de Spoedeisende Hulp stressvol is. Je onthoudt niet alle goede raad van de dokter, maar dat besef je pas als je eenmaal thuis bent. Belangrijk dat deze site er is. Je kunt dan achteraf in alle rust belangrijke en nuttige informatie nog eens nalezen.” Dat zei D66-kamerlid Pia Dijkstra bij de introductie van de nieuwe website www.sehzorg.nl in Den Haag. Dijkstra stelde de website, een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA) officieel in gebruik.

Verwacht wordt dat de website voorziet in een aanzienlijke behoefte. Na een behandeling op de Spoedeisende Hulp (SEH)-afdeling van een ziekenhuis, doen zich vaak onverwachte situaties – of vragen – voor. De website SEH Zorg geeft daar antwoord op.

Ties Eikendal, voorzitter van de NVSHA: ,,Er is veel informatie op internet beschikbaar, maar het probleem is juist dat het zoveel is. Bovendien is de informatie niet eenduidig, dat maakt mensen onzeker. Ons lid SEH-arts KNMG Amber Hoek heeft geweldig goed werk verricht met het realiseren van www.sehzorg.nl. Zorgverleners op de SEH’s kunnen nu voortaan verwijzen naar deze site waar patiënten volstrekt betrouwbare informatie kunnen vinden.”

SEH Zorg – http://www.sehzorg.nl is logisch ingedeeld en duidelijk geïllustreerd. Belangrijk uitgangspunt voor de makers waren de vragen die opkomen bij degene die praktische medische informatie zoekt. In de app-store kunnen belangstellenden kosteloos de app SEH zorg downloaden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter