Nieuws
‘Opties’ voor parkeerproblemen Damcentrum

Wethouder Floor Kist wil  de gemeenteraad een aantal ‘opties’ voorleggen om de parkeerproblemen in het Damcentrum Leidschendam aan te pakken. Daaruit moet de gemeenteraad dan maar kiezen.

Volgens Kist kan een parkeerbeleid de problemen alleen beheersen maar niet oplossen. Dat komt onder andere voor de groei van het autobezit in de gemeente en de beperkte ruimte om te parkeren.

Voor het Damcentrum wil de bestuurder bezien of er nog parkeerplekken te vinden zijn in publieke garages en op grond van particulieren. Bij dat laatste denkt hij aan parkeerplaatsen die bij panden van woningbouwcorporaties liggen, maar niet worden gebruikt, en aan plekken die beheerd worden door Verenigingen van eigenaren.

Kist wil verder gaan praten met projectontwikkelaars en bouwers in het gebied. Er lopen nog vier bouwprojecten. Door contracten open te breken kunnen er wellicht meer parkeerplaatsen aangelegd worden.

Daarnaast denkt de wethouder aan de invoering van blauwe zone’s waardoor het parkeren op bepaalde tijden voor bezoekers onmogelijk wordt. Tegelijk moet bekeken worden welke automobilisten nog wel in het Damcentrum worden toegelaten, en welke niet.

Er zal, aldus Kist, hoe dan een discussie gevoerd moeten worden over de afstand tussen woning en parkeerplek. Dit gekoppeld aan de vraag wat we willen: ruimte om te parkeren of een groene woonomgeving.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter