Nieuws
B&W willen extra geld voor economisch beleid

B&W willen de komende drie jaar 565.000 euro extra uitgeven voor de zogenoemde ‘economische agenda’. De maatregelen uit die agenda komen uitsluitend ondernemers ten goede. Dat blijkt uit een brief van B&W aan de gemeenteraad.

De agenda kent wat B&W betreft vier prioriteiten: ruimte voor bedrijvigheid; dienstverlening aan ondernemers; stimuleren van een levendige leefomgeving; uitdragen van de kwaliteiten van Leidschendam-Voorburg.

Doel van de agenda is een herkenbaar en onderscheidend profiel van Leidschendam-Voorburg te bewerkstelligen. Bij de items die de identiteit van de gemeente bepalen noemen B&W historie, water, natuur en voorzieningen.

Kwaliteit van wonen, bereikbaarheid, rijkdom aan groen en stedelijke voorzieningen spelen ook een voorname rol.

Het vestigingsbeleid wordt gestimuleerd door het goed uitvoeren van gemeentelijke taken, prima dienstverlening en een goede samenwerking tussen gemeente en ondernemers, aldus B&W.

Voor de  uitvoering van de agenda is 75.000 euro per jaar nodig. Voor recreatie en toerisme is meer geld vereist. Geen 50.000 euro per jaar, doch 100.000. Voor evenementen willen B&W 170.000 euro per jaar.

Het meeste extra geld vragen B&W echter voor twee ambtenaren: een account- en een centrummanager. Voor het duo is na 2018 op jaarbasis 200.000 euro extra benodigd.

De gemeenteraad blokkeerde eerder extra uitgaven voor recreatie, toerisme en evenementen in afwachting van de economische agenda. Dat was de opstap voor het latere vertrek van wethouder Frank Rozenberg en een crisis in de coalitie. GBLV – de partij van Rozenberg – verliet die doch keerde na ongeveer een maand weer terug in het bondgenootschap.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter