Nieuws
Geen akkoord Waaijer-gemeente over Herenstraat

Waaijer projectrealisatie en de gemeente hebben nog steeds geen intentieovereenkomst getekend inzake de plannen van Waaijer voor Herenstraat 42-46 in Voorburg. Wanneer dat wel gaat gebeuren weet niemand. Dat hangt af van besprekingen tussen Rob Waaijer en de nieuwe wethouder Bianca Bremer. Die is pas een week geleden aangetreden.

De intentieovereenkomst lag medio maart al klaar. Waaijer weigerde die toen te tekenen als de gemeente niet garandeerde dat er geen nieuwe supermarkt in het Huygenskwartier zou komen. De gemeente maakte daartoe een zogenoemd voorbereidingsbesluit. Dat was gericht tegen de komst van een supermarkt in het leegstaande pand van The Village.

De gemeenteraad ging echter niet akkoord met het voorbereidingsbesluit, ook al omdat bekend werd dat in het pand van The Village een modebedrijf kwam. De gang van zaken rond het voorbereidingsbesluit leidde eind april tot het opstappen van wethouder Frank Rozenberg.

Rozenberg werd vorige maand opgevolgd door Bianca Bremer. Ondanks het feit dat het nu vaststaat dat er in The Village geen supermarkt komt, is de intentieovereenkomst nog steeds niet getekend.

Waaijer projectrealisatie wil Herenstraat 42-46 slopen. In de plaats daarvan dient een ondergrondse garage te komen, een supermarkt van Hoogvliet, alsmede woningbouw. De gemeente heeft vooralsnog een claim gelegd op een deel van Herenstraat 42 voor de vestiging van de griffie, kantoren voor de politieke partijen en een vergaderzaal voor de gemeenteraad. Die zouden allemaal moeten verhuizen vanuit Huize Swaensteyn, Herenstraat 72.

Het programma van eisen voor een nieuwe vergaderzaal van de gemeenteraad staat nog niet vast. Er is ook sprake  van een verhuizing van de griffie naar het Raadhuis in Leidschendam. De gemeenteraad zelf is nog niet akkoord met een verhuizing. Eind 2016 vroeg men B&W om de plannen verder uit te werken en dan terug te komen  naar de raad.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter