Nieuws
Huygenskwartier in vicieuze cirkel

Winkelcentrum Huygenskwartier zit in een vicieuze cirkel. Het gebied in de regio, en daar buiten, promoten vormt een kans voor de ondernemers. Van de andere kant komen bezoekers uit die verder afgelegen gebieden met de auto. Daar moet dan een oplossing voor worden gevonden want de bereikbaarheid van het gebied is nu al een probleem en de parkeerdruk vormt al een bedreiging.

Van alle klanten in het Huygenskwartier komt nu 70 procent uit de directe omgeving. Via een telsysteem dat middels wifi en de mobiele telefoon werkt wordt nu nagegaan hoe die mensen lopen, waar ze stil blijven staan dan wel naar binnen gaan. De leegstand in het Huygenskwartier vormt een bedreiging, ook al wordt niet verwacht dat die leegstand nog zal toenemen. The Village is al weer bezet, voor het oude filmtheater op de hoek van de Herenstraat/Raadhuisstraat is een oplossing gevonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter