Nieuws
Gemeente houdt vast aan rubbergranulaat

Nieuwe kunstgras voetbalvelden zullen rubbergranulaat als vulmiddel krijgen. Alleen als daar concrete aanleiding toe is zal dit vulmateriaal vervangen worden door iets anders. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink VVD-gemeenteraadslid Jeroen Brokke laten weten in antwoorden op vragen.

Deze zomer worden vijf kunstgrasvelden vervangen: vier op  het complex van RKAVV/SEV en één op het terrein van Stompwijk’92. RKAVV en SEV hadden een voorkeur voor TPE (Thermoplastisch elastomeer) als vulmiddel maar gingen na een beraad met de gemeente overstag. TPE staat voor vulstoffen zoals ‘technische rubbers’ waar een grote rek in zit en die zacht blijven bij verhitting.

Rubbergranulaat kwam vorig jaar in het nieuws omdat het kankerverwekkend zou zijn. Nader onderzoek van het RIVM en de EU wees uit dat er geen gevaar voor de volksgezondheid was. Volgens de gemeente heeft  rubbergranulaat nog altijd de beste eigenschappen voor voetballen. Met andere stoffen wordt nog geëxperimenteerd, de eigenschappen zijn slechter en ze zijn duurder.

Opvallend: de slechte hoofdveld van Wilhelmus staat niet op de lijst van velden die aangepakt worden. Het gaat om een grasveld. In 2019 worden wel veld 2 en 3 van Wilhelmus voorzien van nieuw kunstgras.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter