Nieuws
‘Nee’ tegen opsplitsing bibliotheek

Zeventig procent van de inwoners van Leidschendam-Voorburg is tegen een opsplitsing van de bibliotheken in Leidschendam en Voorburg, waarbij die vestigingen dicht gaan en er vijf kleinere voor in de plaats komen. Dat is gebleken uit een enquête die het CDA heeft gehouden.

Aan het onderzoek deden ruim 400 personen mee. 80% hiervan komt regelmatig bij één van de twee vestigingen. De meeste respondenten zijn (zeer) tevreden over de bibliotheek. Men wijst op de mooie gebouwen, de ruime en goede collectie, de goede bereikbaarheid en de centrale ligging.  De bewoners zien de voordelen van de versnippering niet. Ze vrezen vooral een verkleining en verschraling van de collectie. De respondenten wijzen er ook op dat beide locaties nog niet zo lang geleden voor veel geld ingrijpend zijn verbouwd.

Uit de enquête blijkt verder dat 75% van de respondenten het bezoek aan de bibliotheek Voorburg combineert met een bezoek aan winkelcentrum Julianabaan. Het CDA zal de resultaten van de enquête meenemen in het debat in de gemeenteraad over de toekomst van de bibliotheken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter