De gemeente kan met een camerasysteem bij de Sluisbrug in Leidschendam geen eigenaren van tractoren die de brug tegen de regels in passeren, aanpakken. Tractoren hebben geen kentekenplaat en het op andere wijze identificeren van de eigenaar middels de camerabeelden staat de wetgever niet toe.

Dat heeft wethouder Floor Kist het VVD-raadslid Bart Eleveld laten weten. Onlangs liet burgemeester Klaas Tigelaar zich in een debat in de gemeenteraad nog ontvallen dat de camerabeelden gebruikt zouden worden om bepaalde herkenningstekens op de tractoren te ontdekken om zo de eigenaren aan te kunnen pakken.

Dat de camera’s werken blijkt ondertussen wel. Passeerden tot voor kort gemiddeld 7 vrachtwagens de Sluisbrug dagelijks illegaal, nu zijn dat er nog maar 2.

Inzake de tractoren overwegen B&W geen handhavingsacties. Mits de aslast niet de zwaar is mogen de tractoren de Wijker- en Kerkbrug gebruiken, net als de Sluisbrug vanuit het Damcentrum richting het oosten.

Een blijvende oplossing voor het probleem wil Kist bespreken in de zogenoemde Begeleidingsgroep die verkeersmaatregelen rond de Sluisbrug bespreekt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter