Nieuws
VVD ‘om’ inzake afsluiting Sluisplein

De VVD ziet af van het plan het Sluisplein in de weekenden voor auto’s af te sluiten. ,,Dat is een brug te ver’’, aldus VVD-gemeenteraadslid Bart Eleveld in een debat over het plan. B&W wezen afsluiting eerder af. Verantwoordelijk wethouder Floor Kist beziet nu met omwonenden en ondernemers andere zinnige maatregelen.

De VVD deed het voorstel omdat het Sluisplein in de weekenden druk bezocht wordt waarbij de mensen op straat lopen, ook al omdat de stoepen vol staan met spullen van bedrijven. Bovendien moet personeel van horecagelegenheden de terrassen aan de waterkant bedienen. Daar tussendoor laveren dan fietsers en automobilisten.

Volgens omwonenden zijn het vooral toeristen die een parkeerplek zoeken, die de Sluisplein oprijden. Door een betere bewegwijzering en meer parkeerplaatsen zou dat probleem aangepakt kunnen worden. Inzet van verkeersregelaars is een andere mogelijkheid. Daarnaast zou de gemeente harder moeten optreden tegen autobezitters die tegen de richting in door de Jagerstraat en de Venestraat rijden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter