Er zijn opnieuw problemen bij DSW, het sociale werkbedrijf waarin Leidschendam samenwerkt met Rijswijk en Zoetermeer. Wethouder Nadine Stemerdink heeft de gemeenteraad daar vertrouwelijk over geïnformeerd.

Dat gebeurde donderdagavond na een vergadering van de commissie maatschappelijke aangelegenheden uit de gemeenteraad. De uitzending van dit beraad via de gemeentelijke website werd plots afgekapt toen de wethouder wilde gaan uitleggen waarom zij achter gesloten deuren een mededeling wilde gaan doen over DSW.

Op verzoek van VVD-raadslid Philip van Veller zou de wethouder in het openbaar haar redenen voor geheimhouding uiteen zetten. Op grond daarvan wilde de commissie beoordelen of er echt een besloten deel van de vergadering moest komen of niet.

Wie besloten heeft de uitzending af te kappen, is onduidelijk: de griffie of de onderneming die de uitzendingen verzorgt. Commissievoorzitter Henk Knoester: ,,Dat was niet de bedoeling. Ik ga er achter heen.’’ Vrijdagmiddag laat werd de weergave van de vergadering aangevuld met drie zinnen van de wethouder.

Zij gaf aan dat zij vertrouwelijkheid wilde omdat de DSW-werknemers zelf nog van niets wisten, zij haar politieke verantwoordelijkheid wilde nemen (Stemerdink is bestuurslid bij DSW) en de gemeenteraden van Zoetermeer en Rijswijk (partners in DSW) al vertrouwelijk zijn geïnformeerd. De rest van het debat werd echter, opnieuw, niet weergegeven.

DSW verkeert in financiële nood. De gemeente moet er tonnen extra aan uitgeven. Op 1 mei stapte directeur Remco Wijnia op. Hij werd ad-interim opgevolgd door Patrick Verhoef.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter