Schaken wordt steeds populairder, ook in Leidschendam-Voorburg. Meer en meer basisscholen gebruiken het schaken tijdens de lessen om kinderen te leren plannen, rekenen en te visualiseren.Schaken verbind daarnaast jong en oud. Schaakvereniging Voorburg is in korte tijd de grootste schaakvereniging van Voorburg geworden. En dit jaar ook de op één na snelst groeiende vereniging van Nederland. Op dinsdagavond spelen er in Wijkcentrum Essesteijn ruim 20 senioren. En op vrijdagavond zelfs bijna 40 jongeren in de leeftijd van 6 tot 15 jaar. Schaakvereniging Voorburg zal ook aanwezig zijn op 26 augustus bij het Cultureel Zomerfestival op het Koningin Julianaplein met een informatietent en de mogelijkheid om deel te nemen aan een schaakpartij. In september start er weer een nieuw schaakseizoen. Jong en oud kunnen zich nu al aanmelden via de website: schaakverenigingvoorburg.nl   
Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter