Nieuws
The Mall nog duurder

The Mall of the Netherlands, het nieuwe Leidsenhage, kost eigenaar Unibail Rodamco minimaal 505 miljoen euro. Er is tot nu toe 221 miljoen euro aan het winkelcentrum uitgegeven. The Mall moet in de eerste helft van 2019 klaar zijn.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Unibail Rodamco over 2016. De 505 miljoen euro is berekend tegen kostprijs. De activiteiten in Nederland waren voor Unibail Rodamco – formeel een Frans bedrijf – in 2016 het minst winstgevend. De netto inkomsten van de vier winkelcentra in Nederland waren voor het concern 62,9 miljoen euro. In 2015 was dat nog 74,9 miljoen euro: 16 procent meer.

The Mall krijgt 83.512 vierkante meter winkeloppervlak. Leidsenhage omvat nu 75.400 vierkante meter waarvan Unibail Rodamco 66.700 vierkante meter bezit. Wat de bezettingsgraad van de winkels is, maakt de onderneming niet bekend. Unibail Rodamco ziet in de regio 2,4 miljoen mensen als potentiële klanten voor het nieuwe winkelcentrum.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter