Mening
Blog: om trots op te zijn…

Dan wandel je zo’n weekend door het Voorburgse Huygenskwartier. Zie je op zaterdag toch een heleboel opvallende zaken. Zoals de markt op het Oosteinde. Heel gezellig, maar een drama om er te komen. Slechts één smalle straat – de Rozenboomlaan – wordt die dag gedeeld door wandelaars, fietsers, automobilisten, af en aan rijdende vrachtauto’s van Hoogvliet. Om nog maar niet te spreken van automobilisten die even stoppen om iemand af te zetten, of die wanhopig proberen om te keren op zoek naar die ene vrije parkeerplek. Nog een wonder dat het er niet fout gaat.

Een eindje verderop is een jazzfestival aan de gang. Tenminste dat is te horen. Vanaf de Parkweg zie je alleen de achterkant van een muziektent. Langs Coffee Works kun je er nog net langs. Aan de andere kant is een invalidenparkeerplaats en verhinderen vooral de vlaggenmasten in gegoten beton iedere normale doorloop. Maar goed dat ik nog geen rollator nodig heb. De Van Schagenstraat is over de hele lengte gevuld met kraampjes en terrassen van plaatselijke horeca. Inderdaad, geen doorkomen aan.

In de Herenstraat is ook al een opstopping. Die wordt veroorzaakt door de open dag van de plaatselijke drumschool. Enthousiaste ouders, muziekliefhebbers, deelnemers en een verdwaalde danser, geven de sfeer van een minifestival. Op de hoek van de Parkweg meldt een poster op een driehoeksbord dat er in verweggistan een vlooienmarkt is. 

En dan komen we op het Stationsplein. Het beoogde feest, festival en marktterrein. Inderdaad, bij uitstek geschikt voor al deze evenementen. Alleen gebeurt er niks. Het heet dat er geen krachtstroom voorhanden is en dat aanleg daarvan te duur zou zijn. Dus hebben we een prachtig gebied voor pop- en jazzfestivals, al dan niet culinaire markten en zelfs de kermis. Neen dat plein, dat straks in augustus één dag wordt benut voor het wielerfestijn Binckbanktour, ligt er altijd verlaten bij. Nu wordt de naam tijdelijk gewijzigd in Binckbanktourplein. Zoiets van: ziet iedereen toch dat er wat met deze geweldige plek gebeurt. Inderdaad: één hele dag dit jaar. Om trots op te zijn!

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter