Nieuws
Geluidoverlast A4 bij Vlietland blijft

De geluidoverlast van verkeer op de A4 voor bezoekers van natuur- en recreatiegebied Vlietland blijft bestaan. Dat bleek tijdens een informatieavond van de provincie Zuid-Holland over werken in het gebied.

Langs de weg komt definitief geen geluidscherm maar een aarden wal van 1,5 meter hoogte. Die wal zal er pas in 2020 liggen. Tegen die tijd wordt ook de middenas van de A4 verschoven. De wal wordt 1,5 kilometer lang. Daar waar sloten lopen, wordt de wal onderbroken.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de wal nauwelijks een geluiddempend effect heeft. Direct achter de wal  is het geluid weliswaar 4 decibel lager, maar bij het water is dat effect verdwenen.

De provincie wil wel zogenoemde ‘geluidluwe’ plekken aanleggen: dat zijn banken met een hoge rug richting A4, waarbij de bezoekers naar het water kijken. Achter de banken zijn bosjes en bomen voorzien. Het geluid van het wegverkeer zou zo 10 decibel lager zijn voor mensen die van de banken gebruik maken.

De eigenaar/beheerder van Vlietland, Vlietland b.v., is akkoord met de aarden wal. Tot nu toe claimde de b.v. dat de provincie verplicht was een geluidscherm van 3,5 kilometer langs de A4 neer te zetten.

In de Meeslouwerplas wordt op twee plaatsen aan de kant van de Vliet in totaal 84.500 kubieke meter grond gestort om de oevers stabieler te maken. Op het Koutereiland wordt de oever ook aangepakt. Tussen het eiland en de Vliet wordt een kreken- en vennengebied aangelegd. Al deze werken starten in oktober.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter