Nieuws
Meevaller van twee miljoen

De gemeente krijgt er jaarlijks twee miljoen euro bij van de rijksoverheid voor de uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO, ouderenzorg), de jeugdzorg en het Participatiebeleid (het helpen van mensen aan werk). Dat blijkt uit de zogenoemde Meicirculaire die de rijksoverheid heeft rondgestuurd. De meevaller is welkom aangezien de gemeente miljoenentekorten kent bij jeugdzorg en Participatiebeleid. Bij de uitvoering van de gemeentelijke begroting 2017 is nu al een gat van 500.000 euro gevallen. B&W zijn al op zoek naar mogelijke bezuinigingen om dat nadeel op te vangen. Daarnaast is er nog geld nodig voor investeringen in schoolgebouwen in het voortgezet onderwijs. Er is nu alleen een reservering voor nieuwbouw van Veurs Voorburg (8,5 miljoen euro).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter