De provincie Zuid-Holland, de gemeenten, woningcorporaties, bouwbedrijven en ontwikkelaars willen vanaf 2018 gasloos gaan bouwen. Dat betekent dat er in nieuw te bouwen woningen geen gasaansluiting meer komt. Verwarmen en koken gebeurt elektrisch dan wel met gebruik van bijvoorbeeld aardwarmte, restwarmte van de industrie of ‘groene’ energiebronnen zoals zonnepanelen. Gedeputeerde Han Weber: ,,Nu nog met gas bouwen is echt zonde.” Ook bij de bestaande bouw is veel meer mogelijk met name als woningen worden gerenoveerd. Wethouder Floor Kist gaf onlangs aan dat er een groot probleem is met gasloos bouwen: de gasaansluitingen voor mensen die die wel hebben worden veel duurder omdat het gasleidingnetwerk overal al ligt en betaald moet worden. Voor dat probleem moet nog een oplossing gevonden worden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter