Het bericht van Vlietnieuws.nl dat de gemeente dreigt met onteigening als Wilbert Hilgersom, eigenaar van restaurant de Pepermolen aan de Venestraat in Leidschendam, zijn parkeerterrein achter het pand Venestraat 29A niet binnen zes weken aan de gemeente verkoopt, heeft tot woedende reacties op Facebook geleid.

‘Huizenbezitters zetten hun auto op straat en daardoor is voor bezoekers geen plek? Dit is echt de omgekeerde wereld’, aldus Nathalie William Vreeswijk. ‘Belachelijk’, verklaarde Mayella van der Schoot. Oscar van Schijndel: ‘Ja joh, geef nu de horeca maar de schuld… ach ach ach’.

‘Gemeenteraadsleden = kansloze corrupte geldgraaiers. Alles om er zelf beter van te worden. Gewoon jezelf van alles toe eigenen’,  stuurde David van den Bergen de wereld in. Dat liet VVD-gemeenteraadslid Bart Eleveld niet op zich zitten: ‘Voor de duidelijkheid; dit is een voorstel van het college van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad is tot nu toe altijd tegen de onteigening geweest van dit stuk grond’.

Bart Slappendel: ‘Voorname oorzaak van de parkeeroverlast in het Damcentrum zijn de vele bouwplannen die daar met instemming van de gemeente worden uitgevoerd. De huizenbezitters zetten hun auto’s veelal op straat waardoor er voor bezoekers geen parkeerplek meer is’.

Probem Probemen legde een verband met de gang van zaken rond de Haagse windmolen aan de Westvlietweg: ‘Lijkt Den Haag wel (Haagsche windwapper), drukken ook gewoon hun zin door en gebruiken hun politieke mogelijkheden hiervoor als dat uitkomt. Gelukkig is iemand van de raad wakker’.

Hilgersom werd op 26 juni per brief door de gemeente geïnformeerd. B&W willen op het terrein, en een naastgelegen stuk grond van de heer Engels, een parkeerterrein voor 75 auto’s aanleggen. Daar wordt al twee jaar over gesproken. De gesprekken met de heer Engels verlopen uiterst moeizaam, zo gaf wethouder Floor Kist eerder aan.

In 2015 keerde de gemeenteraad zich nog tegen een onteigeningsprocedure. B&W werd opgedragen met de grondeigenaren tot een minnelijke schikking te komen. Die gesprekken lopen nog steeds. Volgens de gemeente is onteigening nu nodig vanwege de parkeeroverlast in het Damcentrum. Het aan te leggen parkeerterrein is bedoeld om automobilisten die vanaf de A4 komende het Damcentrum willen bezoeken, een parkeerplek te geven aan de oostkant van de Vliet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter