Niemand gaat speciaal naar het Huygenskwartier in Voorburg om daar een bezoek te brengen aan de musea Huygens Hofwijck en/of Museum Swaensteyn. Dat is gebleken uit een onderzoek dat in opdracht van de gemeente is gedaan. Er deden 453 mensen aan mee die onderweg waren in het Huygenskwartier.

Op de vraag of men de musea had bezocht, dan wel ze ging bezoeken antwoordde 94 procent van de mensen uit Voorburg met ‘nee’, bij mensen van elders was dat 99 procent. Gevraagd of men de musea al had bezocht zei 6 procent van de mensen uit Voorburg ‘ja’; bij mensen van buiten Voorburg was dat 0 procent.

Beide musea draaien op subsidies van de gemeente. Onlangs liet de gemeente nog weten dat de musea er te weinig aan deden meer mensen over de drempel te krijgen. Huygens Hofwijck trok in 2016 bijna 16.000 mensen, museum Swaensteyn 7100. Beide musea tellen daarbij ook schoolklassen die in het kader van onderwijsprogramma’s komen, bezoekers van lezingen, concerten en vergaderingen alsmede huwelijkspartijen (Hofwijck) mee.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter