Nieuws
Huygenskwartier draait op supermarkten

Hoogvliet en AH zijn de trekkers van het Huygenskwartier. Van de bezoekers gaat 33 procent naar Hoogvliet, 22 procent naar AH. Van degenen die het Huygenskwartier aandoen bezoekt 72 procent maar één winkel. Het gemiddelde is 1,1 winkel. Van de bezoekers blijft 50 procent korter dan een half uur in het gebied. De gemiddelde verblijfstijd is 39 minuten.

Dit is gebleken uit een onderzoek dat het bureau Strabo in opdracht van de gemeente deed. De gemeente wil het winkelgebied Huygenskwartier regionaal en landelijk promoten. Het percentage mensen dat maar één zaak bezoekt stijgt. De gemiddelde verblijfsduur daalt daarentegen.

Na Hoogvliet en AH zijn de beste trekkers de zaterdagse markt (4 procent) en de inmiddels gesloten schoenenzaak Kersbergen (ook 4 procent). Andere zaken in het Huygenskwartier zijn goed voor drie procent of minder van de bezoekers.

Volgens Strabo bezoeken mensen het Huygenskwartier doelgericht. De meesten (40 procent) gaan er heen om boodschappen te doen. Naar een specifieke winkel gaat 26 procent. Maar dertien procent van de bezoekers komt er om ‘te winkelen’.

Van de bezoekers besteedt 20 procent niets; zeventien procent minder dan 10 euro. Negen procent geeft 75 euro of meer uit. De meeste mensen komen meer dan drie keer per week naar het Huygenskwartier. Zeventig procent van de bezoekers komt uit Voorburg. Dat percentage stijgt.

Lopend komt 43 procent van de bezoekers; met de fiets 36 procent. De auto neemt dertien procent van de mensen. Dat zijn vooral mensen die van buiten Voorburg komen.

Zaterdag is de drukste dag, gevolgd door donderdag (inclusief koopavond). Bij de meeste bezoekers gaat het om alleen komende mannen of vrouwen (totaal 75 procent).

Gevraagd naar wat de mensen missen in het Huygenskwartier kwamen als antwoorden: een drogist (Kruitvat/Etos), een warenhuis (HEMA), schoenenzaak, groenteman, boekwinkel, Blokker. Als het meest storend werden ervan: fietsers/scooters, leegstand, sfeer en aankleding (te weinig groen, te weinig banken, slechte verlichting).

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter