Veurs Voorburg, een VMBO-school, zal in 2020 aan de Rijnlandlaan gevestigd zijn in een nieuw gebouw voor 400 leerlingen. Dat blijkt uit een brief van burgemeester Klaas Tigelaar aan B&W van Pijnacker-Nootdorp. Met zijn brief reageert de burgemeester op het voornemen van Pijnacker-Nootdorp  een eigen VMBO-school te realiseren. Tigelaar wijst erop dat Leidschendam-Voorburg zeven scholen in het voortgezet onderwijs heeft met 4900 leerlingen waarvan 40 procent van buiten de gemeente komt. Tigelaar schrijft verder dat er een trend is van VMBO naar HAVO/VWO. En dat er tot en met 2035 een behoefte is aan meer voortgezet onderwijs. Het standpunt van de burgemeester inzake Veurs Voorburg is opvallend. Onlangs durfde verantwoordelijk wethouder Lia de Ridder de gemeenteraad geen zekerheid te geven. Voorstellen inzake bouw rond de Rijnlandlaan waren uitgesteld, zo gaf zij aan.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter