Nieuws
Nieuwe plannen Meeslouwerpolder Stompwijk

In de Meeslouwerpolder in Stompwijk moeten bestaande tuinbouwbedrijven het gezelschap krijgen van nieuwe ‘groen achtige’ ondernemingen. Oude opstallen moeten afgebroken worden zodat een nieuwe indeling van het gebied mogelijk wordt. Actieve tuinders moeten echter genoeg ontwikkelingsmogelijkheden behouden.

Dat is de inhoud van nieuwe plannen voor de Meeslouwerpolder. De gemeente heeft de idee om te komen tot een bescheiden woningbouw in het gebied tussen Tuinbouwweg en Huyssitterweg laten vallen. De provincie wilde daaraan niet meewerken.

Met de nieuwe opzet moet de Meeslouwerpolder vitaal en veerkrachtig blijven. Nieuwe ontwikkelingen moeten door middel van een ruimte voor ruimte-regeling mogelijk worden. Uitgangspunt zijn de wensen en initiatieven van grondeigenaren zelf.

Het proces wordt vorm gegeven door het adviesbureau Over Morgen uit Amersfoort. Medewerkers van dat bureau praten met grondeigenaren. Het bureau maakt zelf geen plannen maar wil helpen initiatieven mogelijk te maken. Men doet dan in opdracht van de gemeente.

Zogenoemde ‘spelregels’ moeten alle betrokkenen zekerheid geven. Het bureau is sinds medio mei actief. De spelregels zouden nog voor de zomer hebben moeten worden vastgesteld. Dat lukt echter niet.

Men concentreert zich nu vooral op het stuk tussen Kniplaan en Tuinbouwweg. Daar zouden recreatieve voorzieningen moeten komen. Overigens moeten alle initiatieven komen van ondernemers en bewoners. De gemeente zelf heeft geen grond in het gebied en kan ook niets afdwingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter