Nieuws
Stilte over Sytwendepark; CDA en VVD eisen opheldering

Wethouder Nadine Stemerdink wil geen informatie geven over een gesprek dat zij op 19 juni had met de Vereniging Vrienden Sytwendepark. Dit omdat er ‘geen afspraken zijn gemaakt over het naar buiten treden over de inhoud van dit gesprek’. De Vereniging, bestaande uit hondenbezitters die hun geliefde huisdier in het park uitlaten, beticht Stemerdink ervan een deel van het park te willen afsluiten voor loslopende honden. Dit omdat de viervoeters voor overlast zouden zorgen. Er zouden zich ook bijtincidenten hebben voorgedaan. De Vereniging bestrijdt dat.

CDA en VVD eisen echter  openheid van de wethouder. Dat blijkt uit vragen die de gemeenteraadsleden Hans Geurts (CDA), Dré Veelenturf (CDA) en Louise Kortman (VVD) hebben gesteld. Zij willen weten of het juist is dat de gemeente een deel van het park wil gaan afsluiten voor hondenbezitters. De raadsleden wijzen erop dat de gemeente samen met de omwonenden naar oplossingen wilde zoeken. Zij vragen de wethouder dat beraad een nieuwe kans te geven en alternatieve plannen mee te nemen in de overwegingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter