Nieuws
Verkoop Eneco-aandelen profitabel

De verkoop  van aandelen in energiebedrijf Eneco, is voor de gemeente profitabel. Het gemeentelijk aandelenbezit, 3,44 procent, is een kleine 5 miljoen euro waard. Met dat geld kunnen veel financiële problemen opgelost worden.

Verantwoordelijk wethouder Bianca Bremer wil nog deze week een besluit over het aandelenbezit bekend maken. Eneco kent 55 aandeelhouders, waaronder 53 gemeenten. De grootste gemeentelijke aandeelhouders – Rotterdam, Den Haag en Dordrecht – hebben al aangegeven van hun aandelen af te willen. Tezamen bezitten zij 57,5 procent.

Volgens de gemeenten is het niet meer nodig een aandeel in het energiebedrijf te hebben om het publieke belang te waarborgen. Daar is voldoende wetgeving voor. Bovendien levert het aandeelhouderschap onvoldoende mogelijkheden om het beleid van Eneco te sturen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter