Nieuws
Hondenhek in Sytwendepark

In het Sytwendepark komt een heup hoog hek met aan beide zijden hagen waardoor het honden losloopgebied wordt gescheiden van het wandelgebied. In het wandelgebied mogen honden alleen nog aan de lijn lopen. Na de zomer valt een definitief besluit over de parkverdeling.

Dat schrijft wethouder Nadine Stemerdink in antwoorden op vragen van de CDA-gemeenteraadsleden Hans Geurts en Dré Veelenturf. Het speeleiland is nu al verboden gebied voor honden en dat blijft zo.

Aanleg van het hek met de hagen kost tussen 20.000 en 27.500 euro. Het jaarlijks onderhoud vergt 1200 euro. Volgens de wethouder kunnen B&W zelf beslissen zoals in 2016 aangekondigd. Burgers hebben drie inspraakmogelijkheden gehad: in mei en augustus 2016 en in maart van dit jaar.

Nadine Stemerdink geeft aan dat de vele honden ervoor zorgen dat mensen niet meer gaan wandelen in het park, het speeleiland moeilijk bereikbaar is, er schade aan het groen ontstaan en dat omwonenden klagen over geluidoverlast. Van bijtincidenten zegt de wethouder niets te weten.

De Vereniging vrienden Sytwendepark, een club van hondenbezitters, liet na een gesprek met Nadine Stemerdink op 19 juni weten dat de wethouder een hondenkooi wilde in het park met bijtincidenten als voornaamste motief.

De VVD heeft ondertussen partij getrokken voor de hondenbezitters. Gemeenteraadslid Louise Kortman over het plan van wethouder Stemerdink: ,,Dit stuit op veel onbegrip en onrust van hondenbezitters en overige bezoekers van het park. De hondenbezitters zijn zich van geen kwaad bewust en zijn teleurgesteld in de samenwerking. Ze voelen zich niet gehoord.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter